Sākums Tehnoloģijas Cloudflare – medaļas abas puses.

Cloudflare – medaļas abas puses.

1 minūtes lasīšanai
cloudflare makes sites slower not faster

Sāksim ar pašiem pamatiem. Īsumā izskaidrošu, kas ir cloudflare, tā darbības principus un nozīmību. Tikai tad varēsim saprast medaļas abas puses.
Kas tad ir cloudflare? Tas ir drošības risinājums, kas stāv pa vidu starp lapas apmeklētāju un , kas uztur konkrēto mājas lapu. Šis drošibas risinājums pilda proxy servera pienākumus un filtrē pieprasījumus. Līdz reālajam web serverim nonāk tikai vajadzīgie pieprasījumi. Nevajadzīgos atfiltrējam. Zemāk varam redzēt shēmu.

Šāds pasākums man ļoti kļuva aktuāls pirms gada, kad vienu no manām mājas lapām ļoti centās nobeigt ar DDOS paņēminiem dažādiem. Tur gan izmēģināja vienu DDOS as a services pakalpojumu, bet tas lika man rūpīgāk pievērsties drošības jautājumiem un meklēt risinājumus, kā novērst šādus mēģinājumsu turpmāk. Rezultātā nonācu līdz šādam risinājumam. Pasākums filtrē visus nevajadzīgos portus un caur ievadītu DNS nevaram izmantot nekādus pakalpojumus, kā vien defaultos web. Serveris ir aiz pamatīgas sienas.

Viss šķita labi un skaisti, bet, laika gaitā, nonācu līdz vienam diezgan nepatīkamam secinājumam. Mājas lapas sāka vērties lēnāk. Krietni lēnāk. Pirmā pieslēgšanās reize rada iespaidu, ka lapa neatvērsies vispār. Tomēr brīdi vēlāk viss šķiet ir kārtībā. Palasīju internetu, ka šī ir diezgan globāla problēma. Lapas veras lēni, jo pakalpojums ir populārs. To izmanto daudzi.   Pārāk daudzi. Līdz ar to, mans piedāvājums ir meklēt citus veidus kā nodrošināties pret DDOS. Pats šādu risinājumu es jau atradis un tuvākajā laikā par to apņemos uzrakstīt pāris rindas.

Ielādēt vairāk rakstus
Load More By Jānis Alksnis
Load More In Tehnoloģijas

3 komentārs

  1. Avatar for D.

    D.

    28. februāris, 2018 at 13:15

    Tas dēļ pagājušā gada uzbrukumiem noverotajs.lv?

  2. Avatar photo

    Janis

    28. februāris, 2018 at 21:53

    Tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc sāku pētīt aizsardzību, pret ddos. Tomēr, mūsdienās, daudzi labi pakalpojumu sniedzēji savus serverus un viruālos serverus apgādā pret aizsardzību pret ddos jau no savas puses. Tapēc šo es izmantoju tikai kā ātru dns ierakstu glabātāju, kurš ļauj pamainīt dns ierakstus dažu sekunžu laikā.

  3. Avatar for Justs

    Justs

    3. aprīlis, 2018 at 09:15

Iesakām izlasīt šādus rakstus

Latvijā izsniegtās e-receptes būs iespējams izmantot ārvalstīs

latvija uzsākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm, lai nodrošinā…